Problem ze zmianą biegów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sspid
    Classic
    • 2009
    • 2

Problem ze zmianą biegów

Zamieszczone przez Polska77
    Póki co jestem w niej zakochany i nie widzę żadnych wad mam nadzieję, że nie będę miał większych problemów.
    Trzymam kciuki aby tak było zawsze. Ja też swoją uwielbiam, ale nie kocham bo w jednym już się zakochałem i ciężko było się potem pogodzić z rozstaniem... :|
    Ładnie się sreberko prezentuje.

Zamieszczone przez MrSpike
    wisiala by krocej gdyby czarna byla
    ta ktora ja kupilem byla tydzien online
    Może i tak Ale wiesz, w czasie kiedy wisiała ta kolegi Polska77 była też czarna z delikatnie przetartym bokiem. Wyglądała na bardzo fajną, ale nie było kupca. Nie wiem jak to jest. A kolor to już kwestia gustu, Ty masz czarną, Polska77 srebrną, ja czerwoną i kazdy jest zadowolony Heh.
    BTW. Cieszę się, że udało Ci się kupić autko dość szybko. Niech się spisuje.

I do wszystkich: Bo wybór RS-a to dobry wybór. :diabelski_usmiech
  • mane
    Drive
    • 2008
    • 72

Problem ze zmianą biegów

Sytuacja, którą opiszę zdarzyła mi się kilka razy.
    Podczas gwałtownego przyspieszania, przy próbie zmiany biegu z 3 na 4, "wskakuje" dwójka. Początkowo myślałem, że to mój błąd. Jednak za którymś razem zauważyłem (podczas "delikatniejszej" zmiany), że 4 jest w jakiś sposób blokowana a dźwignia zmiany biegów kierowana jest w stroną dwójki. Dopiero ponowienie próby wrzucenia czwórki daje zamierzony efekt.
    Co może być przyczyną takiego zachowania?

Komentarz

• dariuspolo
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1168

...na poczatek dalbym sprawdzic/skorygowac ustawienie linek mechanizmu zmiany biegow.
      T4 CARAVELLE AXG 150PS/295Nm
      SEAT ALHAMBRA BLT 180PS/385Nm
      Zuzycie paliwa

Komentarz

• mane
        Drive
        • 2008
        • 72

Dzięki, sprawdzę to.

Komentarz

Pracuję...